Hovedsiden
Instruktørene
Standardkurs
Spesialkurs
Kortkurs og temakvelder
Kursoppstart
Kontakt
Våre øyeblikk
Priser
Referanser
Påmelding
Påmelding spesialkurs

Kontakt:
Fritidshunden
Tlf. 90824567

Referanser fra kursdeltagere

Hei alle firbente og tobente venner i Fritidshunden.

Jeg heter Lotta og er en herlig blanding av labrador og rottweiler. Nå må jeg foretelle en liten episode som hendte meg lørdag 7.mars, på min 5 mnd dag.
Pappa og jeg var ute på tur, plutselig ble jeg skremt av en traktor som måkte snø, den bråkte noe fryktelig så jeg dro i motsatt retning i full fart så båndet glapp ut av hendene til fatteren. Jeg hørte ikke at han ropte, jeg var jo livredd, jeg løp det jeg kunne på mine korte labber til jeg ikke kom lenger. Båndet surret seg rundt den bilen jeg gjemte meg under, og der ble jeg sittende. Mutteren var hjemme og trodde at jeg skulle komme hjem av meg selv, men jeg kom ikke løs så da det hadde gått ca. 1 time ringte hun til Fritidshunden. Der fikk hun snakket med Mette som beroliget henne. Tenker mamma var hysterisk!!! Mette snakker med Trine og Monica som tar turen opp til Blystadlia, hvor vi bor for å hjelpe til med letingen. Det var mange som var ute å lette, godt at mange bryr seg, og ville hjelpe mutteren og fatteren med å finne meg. Etter 5 timer finner Trine og Monica meg, gjett om jeg var glad, kom hjem til mutteren og fatteren og alle de andre i familien min og jeg var midtpunktet hele tiden – herlig - tusen, tusen takk til Fritidshundens fantastiske omsorg både i form av ord og handling. Først Mette med sine beroligende og trøstende ord, og til Trine og Monica som tok seg tid til å lete etter Lotta.
Det er godt å vite at man kan ringe til dere, og dere stiller opp 100%. Mange store Lotta-kyss er herved oversendt.

Bodil og Terje Marthinsen


Jeg heter Dina, og er 1,5 år.
Jeg og muttern fikk høre om Fritidshunden gjennom venner.( Tuva, min halvsøster og gode venn ) Fra dag en likte vi oss. Flotte instruktører, og ikke minst mange flotte hunder ( og mennesker samlet ) Det er alltid god stemning på treningene, uansett vær..Det som også er svært bra er den allsidige treningen, alt fra kursplassen til skogstur og bytur..Sporkursene er årets høydepunkt...både for meg og muttern..(det ryktes at jeg av og til stikker av og blir borte, men bare spør hvem av oss som ble borte på sist sporkurs ) Treningsgruppa er og et flott tiltak. Da kommer vi når muttern ikke jobber kveldsvakter..Muttern var litt uheldig å ødela benet sitt før jul, så det var litt vanskelig å gå tur med meg. Men det ordna seg det og. Og det pga tilbudet om dagpass fra Fritisdhunden. Så da kom "tante" Monika og Marco og hentet meg, og så gikk vi fine turer i skogen. Så for min del gjorde det ikke noe at muttern ikke kunne bli med.. Siden jeg begynte på Fritidshunden har jeg fått mange nye venner, både to- og firbente..Så gjør det heller ikke noe at muttern er ekstra snill når vi trener..da får jeg så mange godbiter..( og til dere andre som har lyst å begynne på Fritidshunden : hvis dere tar frem de uskyldige blikkene bare en hund kan gi, så vet jeg at det dukker opp en godbit eller to ) Håper vi sees på Kurs. Voff, voff fra Dina.

En hilsen fra Tove Kongsvik
Min erfaring fra Fritidshunden etter å ha deltatt med alle mine tre hunder, er at Fritidshundens store styrke er at de bryr seg om hunden din. Flinke og observante instruktører som ser på situasjoner med andre øyne enn jeg selv- har bidratt til at jeg som eier har klart å plukke vekk en del unoter som jeg har hatt ( og da ofte overført til hunden).Jeg har fått hjelp til å forstå hundenesadferd på en ny måte. Antagelig har det vært jeg som har lært mest- selv om hundene mine også har hatt en fin utvikling.

Tusen takk
Med vennlig hilsen
Tove KongsvikFritidshunden
Jeg har siden min Berner Sennen tispe, Queenie, var 4 mnd deltatt på alle kurs fra ”Valp” til ”Videregående II”. I tillegg har vi tatt bronsemerket og deltatt på freestyle-kurs. Nå vedlikeholder vi det vi har lært ved å være med i treningsgruppa som møtes hver uke.Å gå på kurs hos Fritidshunden gir mye god lærdom om hund og hundehold i tillegg til øvelser vi har veldig god bruk for i det daglige. Instruktørene har variert bakgrunn og erfaring, og vi er derved så heldige at vi får lære det meste av ”alt”. Instruktørene er veldig motiverende og tar sin oppgave på alvor. Man får individuell oppfølging og grunnprinsippet ”læring med belønning” fungerer hver gang! Lek, masse ros og godbiter er enkle, men svært virksomme metoder ved innlæring.Det sosiale på kursene har vært unikt, og jeg har flere morsomme øyeblikk i minnet. Vi har fått mange nye venner, både to- og firbente i alle aldre og med forskjellig bakgrunn. For hundene er det sosiale veldig viktig. Det å lære å omgå og oppføre seg sammen med andre hunder har man svært god nytte av i hverdagen.

Jeg ville aldri vært foruten disse kursene i Fritidshunden. Nytteverdien har vært 100% og kursene gir dessuten inspirasjon til å være aktiv med hunden i det daglige. Man henter rett og slett overskudd på kursplassen!

Nå gleder vi oss til å delta på Fritidshundens Sporkurs i juni!

Hilsen Anne-Kate og QueenieHei. Jeg heter Quit-Zita.
Jeg må få takke Fritidshunden for alle di fine kurskvelende, Jeg må også takke for de fine sporkursene ute i skogen. Det var en fin tid jeg hadde i sammen med Fritidshunden. Anbefales på det sterkeste.

Kurs hos Fritidshunden!
Da jeg kom hjem med en liten kooiker valp var jeg fast bestemt på å gå på kurs. Så da jeg så annonsen til Fritidshunden ringte jeg og fikk meldt meg på. At valget falt på Fritidshunden var egentlig helt tilfeldig, men det skulle vise seg å være veldig bra for meg og min hund. For det som i utgangspunktet bare skulle være et fem ukers valpekurs, har endt med trening en dag i uken i snart fire år. Så fornøyd er jeg med Fritidshunden.

Her får man det man måtte ønske av både hverdagslydighet, konkurranselydighet, sportrening og freestyle. Sistnevnte er den grenen jeg selv har begitt meg ut på, til min hunds store glede. Kursene er lærerike og hyggelige, og de gir både hund og eier en fin opplevelse. Det største plusset ved Fritidshunden er instruktørene. De er alltid i godt humør og latteren sitter løst. Skulle det være noe vi lurer, kommer de med gode råd og er veldig hjelpsomme. Så jeg kan helt klart anbefale Fritidshunden på det varmeste.

Siden kongepuddelen Lisa er min første hund, bestemte jeg meg for å begynne på valpekurs. Lisa lærte mye, men den som hadde størst nytte av dette var meg! Lærte masse nyttige komandoer som innkalling, bli, dekk, sitt, på plass og lignende. Dette har vi hatt mye bruk for i hverdagen, synes også vi to fikk ett mye bedre samspill. Instruktørene på Fritidshunden er jo så positive og engasjerende! De er dyktige og har masse viktig kunnskap.

Hundene lærer ved hjelp av positive forsterkninger (ros, gotterier og lek). Vi har også gjennomført kurs i Freestyle som er å ”danse” med hunden, masse kreativ lydighet. Både Lisa og jeg synes det er kjempegøy! Heldigvis har Fritidshunden også en treningsgruppe, variert trening hvor vi holder innlærte øvelser ved like. Her er det veldig koselig og sosialt. Dette er ukas høydepunkt for oss begge! Sunt for Lisa å omgås andre hunder. Nå ser vi frem til Sporkurset i Fritidshunden!
Hilsen Marit Stende og Lisa.
2018 Copyright (c) Fritidshunden